Het gezin van groothertog Henri van Luxemburg heeft een verschrikkelijk jaar achter de rug. Er moest afscheid genomen worden van geliefde familieleden, prins Louis raakte verzeild in een vechtscheiding en groothertogin Maria Teresa zorgde ervoor dat het hof onder curatele werd gesteld. Maar 2019 wordt met goed nieuws afgesloten!

Toen erfgroothertog Guillaume van Luxemburg (38) en zijn echtgenote Stéphanie (35) bekendmaakten afgelopen najaar naar Londen te verhuizen om daar te gaan studeren, waren de Luxemburgers stomverbaasd. Wilden de twee dan geen gezin stichten? En zou dat ook niet voor de hand liggen, aangezien Guillaume ooit zijn vader groothertog Henri opvolgt en zelf ook voor opvolging zal willen zorgen?

Medische oorzaak

Guillaume en Stéphanie trouwden in oktober 2012 en toen een zwangerschap uitbleef, werd in Luxemburg gefluisterd dat daar misschien wel een medische oorzaak aan ten grondslag lag. Men begon zich ernstig zorgen te maken, en de antwoorden van Stéphanie op vragen over gezinsuitbreiding brachten weinig geruststelling. Ruim twee jaar geleden vertelde ze: 'We hebben nog geen plannen om een gezin te stichten. Voor ons is het belangrijk zo veel mogelijk tijd door te brengen met elkaar en om af te spreken met onze vrienden en naaste familie.'

Article continues after the ad

Royal Baby

De kinderloosheid van Guillaume en Stéphanie was extra opvallend omdat de jongere broers van de erfgroothertog wél vader zijn. Prins Félix heeft met echtgenote Claire dochter Amalia en zoon Liam, en prins Louis kreeg met Tessy Antony zonen Gabriel en Noah. Het speculeren over wat er met Guillaume en Stéphanie aan de hand is kan echter per direct stoppen, want ze hebben laten weten dat hun eerste kindje op komst is! De baby wordt verwacht in mei 2020. 

Beeld: GettyImages

Lees het hele verhaal in Story. Editie 51 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.