Het was natuurlijk niet Meghans eerste rode loper, maar wel haar eerste red carpet-event als bijna-royal. Sinds hun verloving een feit is, zien we Meghan overal in Groot-Brittannië opduiken. Ze bracht al bezoekjes aan Nottingham, Londen en Wales, en maakte zelfs haar opwachting bij de vaste kerk van de Windsors met kerst. Maar we zagen haar nog niet tijdens een officieel avondje uit. Tot vanavond dan.

De beauty meldde zich deze donderdagavond samen met haar verloofde voor de Endeavour Fund Awards in de Britse hoofdstad. Wat zou ze aantrekken, was natuurlijk de vraag. Haar eerste royal-jurk wellicht? Nee. Meghan maakte de laatste weken al duidelijk dat ze goed is in casual chique, en haar outfit voor de prijsuitreiking waar ze vanavond (gewapend met paraplu als een echte Brit) voor mocht opdraven was geen uitzondering. In broekpak van Alexander McQueen, zakelijk maar bovenal bloedmooi. Geen wonder dat Meghans outfits steevast uitverkopen.

Harry's goede doelen

Tijdens de awarduitreiking werden gewonde en zieke dienstdoeners geëerd die in het afgelopen jaar uitblonken op sportief gebied. Dat past goed bij Harry, die natuurlijk zelf de man is achter de Invictus Games – waarbij oud-militairen zich ook sportief inzetten. Hij is ook beschermheer van het Endeavour Fund. En wedden dat ze daar blij waren dat Meghan ook een avondje meekwam?


Auteur: Nouveau | Beeld: Facundo Arrizabalaga (ANP)

De tientallen miljoenen kostende verbouwing van paleis Huis ten Bosch loopt ten einde. Binnen twee weken strijken Willem-Alexander en zijn gezin daar neer. Bekijk in Story de laatste foto’s voor hun verhuizing, waarop duidelijk te zien is dat het rijksmonument een onneembare vesting wordt...

Scheuren in muren en plafonds, kapotte daken en gevels, waterschade, asbest, houtworm, zilvervisjes, roest, ongeaarde stopcontacten: de gebrekenlijst op paleis Huis ten Bosch was lang nadat prinses Beatrix het pand had verlaten. Het paleis diende gereed gemaakt te worden voor koning Willem-Alexander en zijn gezin; een ingrijpende verbouwing en renovatie. Daarmee waren 40 maanden en meer dan 63 miljoen euro gemoeid. Maar de enorme klus is bijna klaar en het koninklijk gezin kan zich opmaken voor de verhuizing van Villa Eikenhorst naar de Wassenaarse vleugel van Huis ten Bosch. Nog voor oud en nieuw zal het gezin neerstrijken in het paleisgedeelte waar Beatrix van 1981 tot begin 2014 eerst met haar gezin en later alleen woonde. Het privégedeelte zal voor de koning onherkenbaar zijn; waar ooit ‘kleine hokkerige kamers’ waren en weinig daglicht, is rigoureus gemoder-niseerd. Ook aan de eisen en voorkeuren van het koninklijk gezin is voldaan: er zijn onder meer een spa en een kapsalon gebouwd. De fitnesszaal bevindt zich in een pand bij de tennisbaan en het zwembad, waar ooit een schuilkelder van 34x22 meter is aangelegd.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP

Met drie kids hebben prins William en zijn vrouw Kate Middleton een prachtig gezin. Zo blijkt maar weer uit een gloednieuw kiekje dat Kensington Palace zojuist heeft vrijgegeven.

Op de foto is te zien hoe de kleine George (5) en Charlotte (3) op een boomstam zijn geklommen, en hun ouders ernaast zitten. De jongste van het stel, prins Louis (7 maanden), houdt Kate in haar armen.

Kerstkaart

Het koninklijke gezin is op de kiek gezet door fotograaf Matt Porteous. De foto is genomen in Anmer Hall – een landgoed dat William en Kate als huwelijkscadeau hebben gekregen van koningin Elizabeth – en zal gebruikt worden voor de koninklijke kerstkaart van dit jaar.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP, Instagram