Het was natuurlijk niet Meghans eerste rode loper, maar wel haar eerste red carpet-event als bijna-royal. Sinds hun verloving een feit is, zien we Meghan overal in Groot-Brittannië opduiken. Ze bracht al bezoekjes aan Nottingham, Londen en Wales, en maakte zelfs haar opwachting bij de vaste kerk van de Windsors met kerst. Maar we zagen haar nog niet tijdens een officieel avondje uit. Tot vanavond dan.

De beauty meldde zich deze donderdagavond samen met haar verloofde voor de Endeavour Fund Awards in de Britse hoofdstad. Wat zou ze aantrekken, was natuurlijk de vraag. Haar eerste royal-jurk wellicht? Nee. Meghan maakte de laatste weken al duidelijk dat ze goed is in casual chique, en haar outfit voor de prijsuitreiking waar ze vanavond (gewapend met paraplu als een echte Brit) voor mocht opdraven was geen uitzondering. In broekpak van Alexander McQueen, zakelijk maar bovenal bloedmooi. Geen wonder dat Meghans outfits steevast uitverkopen.

Harry's goede doelen

Tijdens de awarduitreiking werden gewonde en zieke dienstdoeners geëerd die in het afgelopen jaar uitblonken op sportief gebied. Dat past goed bij Harry, die natuurlijk zelf de man is achter de Invictus Games – waarbij oud-militairen zich ook sportief inzetten. Hij is ook beschermheer van het Endeavour Fund. En wedden dat ze daar blij waren dat Meghan ook een avondje meekwam?


Auteur: Nouveau | Beeld: Facundo Arrizabalaga (ANP)

Rond de eindejaarsfeestdagen verhuist het koninklijk gezin van de Wassenaarse Villa Eikenhorst naar het volledig gerenoveerde Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. ‘Maar we verlaten dit huis met heimwee,’ vertelde Máxima tijdens de fotosessie van vorige week. ‘Het betekent heel veel voor ons. Het wordt wennen.’ En Willem-Alexander zei: ‘Het is emotioneel om hier weg te gaan.’

Villa Eikenhorst is de afgelopen vijftien jaar hun gezinshuis geweest, nadat eerder prinses Christina met haar toenmalige echtgenoot Jorge Guillermo en hun drie kinderen daar jaren woonden. In het landhuis, verscholen in een oase van groen die niet voor wandelaars toegankelijk is, zagen ze hun gezin groeien en konden ze hun dochters het ‘zo normaal mogelijke’ leven geven dat ze voor hen wilden. Net zoals prinses Beatrix met háár man en kinderen tot een jaar na haar troonsbestijging heeft gedaan ‘op’ Drakensteyn. Bíjna als een gewoon gezin, met veel tijd voor elkaar en alle privacy. Bleef Willem-Alexander nog ruim vijf jaar na zijn inhuldiging in Villa Eikenhorst wonen, eind van dit jaar gaat het er dan toch écht van komen. Dat zal zeker voor de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane een enorme omschakeling zijn.

Willem-Alexander weet daar alles van. De verhuizing van Drakensteyn naar Huis ten Bosch was destijds voor hem het begin van een moeilijke periode. Vader Claus kreeg te maken met depressiviteit, moeder Beatrix had het druk en zelf kwam hij in de puberteit en rebelleerde. ‘Ik vond mezelf niet lastig. En mijn ouders vonden zichzelf niet lastig. Maar elkaar vonden we wel lastig,’ zei hij later. Zijn eigen ervaringen zullen hem zeker helpen het de prinsesjes gemakkelijker te maken te wennen aan de nieuwe woonsituatie. Een paar maanden kunnen ze echter nog genieten van hun Villa Eikenhorst, waar Willem-Alexander, Máxima en hun dochters zo veel mooie herinneringen aan zullen bewaren…  

Dit verhaal komt uit de nieuwste Story. Editie 29 ligt nu in de winkels. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: GettyImages

 

Anderhalve week geleden werd prins Louis, de jongste zoon van Kate en William, gedoopt. Een bijzonder moment voor de koninklijke familie. En een leuk moment om terug te blikken op de doop van de andere royals.

De doop van de kinderen van de Britse koninklijke familie is niet alleen een leuk moment voor de familie zelf, maar ook voor de fans van het koninklijk huis. Dit is namelijk vaak het moment waarop we voor het eerst de pasgeboren kindjes goed te zien krijgen. En meteen het eerste moment dat we de kindjes met elkaar kunnen vergelijken. De kinderen dragen voor de doop allemaal dezelfde doopjurk waardoor je echt goed kunt zien hoeveel de kleintjes op elkaar, én op hun ouders, lijken:

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP