Wat is je vroegste herinnering aan eten?

‘Lekker, lekker, lekker. Mijn moeder kon héérlijk koken. Ik was echt dol op haar kip in witte wijssaus met ragout. Voor mijn zesde verjaardag vroeg ze wat ik wilde eten en toen koos ik dat ingewikkelde recept. Dat heb ik nog jaren volgehouden.’ 

Article continues after the ad

Wat vind je lekker? En wat niet?

‘Ik vind bijna alles lekker. Zwezerik, niertjes, lever. Alles wat goed is klaargemaakt, eet ik op. Maar eten dat snel klaar is, zoals fastfood, is niet aan mij besteed. Dat geeft wel snel voldoening, maar na een paar uur heb je spijt. Rabarber vind ik ook niet lekker.’ 

Wat schotel je onverwachte visite voor? 

‘Ik kan van weinig ingrediënten iets lekkers maken. Maar wat ik sowieso altijd in huis heb, is Tuna Chowder, een heerlijke, dikke soep waarin tonijn is verwerkt. Die soep heb ik steevast in mijn voorraadkast staan, want alles komt bij mij uit blik, haha. Dat is iets waarmee ik ben opgegroeid.’

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders