Prinses Amalia heeft al haar klasgenoten en andere geslaagden in Nederland gefeliciteerd met hun diploma. Alle leerlingen die het niet hebben gehaald, wenst ze veel succes tijdens de herkansingen.

'Ik ben net gebeld met het nieuws dat ik geslaagd ben', laat Amalia weten op het Instagram-account van het Koninklijk Huis. 'Ik wil alle andere geslaagden feliciteren en andere leerlingen heel veel succes wensen met eventuele herkansingen en het tweede tijdvak.'

Article continues after the ad

De vlag hijsen

Bij het bericht van Amalia werd een video gedeeld waarin te zien is dat de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima de vlag hijst op Paleis Huis ten Bosch.

Cum Laude

Eerder donderdag maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat Amalia cum laude is geslaagd voor haar eindexamen vwo aan het Christelijk Gymnasium Sorghvliet.

Minimaal een 8

Leerlingen die cum laude slagen aan het vwo moeten minimaal een 8 halen voor het gemiddelde voor de vakken in het gemeenschappelijk deel, het profieldeel en het hoogste cijfer uit het vrije deel moet eveneens minimaal een 8 zijn. Daarnaast mag geen enkel eindcijfer lager dan een 7 zijn.

Bron: ANP | Beeld: © RVD

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.