Het leek even een weekje iets rustiger rond de Britse royals, maar de knuppel ligt alweer in het hoenderhok. Ditmaal vanwege – opnieuw – zorgwekkende berichten over prins Charles’ echtgenote Camilla...

Het einde van de rampspoed die de Britse royals dit jaar trof, lijkt nog lang niet in zicht. Er zijn grote zorgen gerezen over prins Charles’ echtgenote Camilla, die de regie over haar leven volledig kwijt zou zijn! Dit meldt het Duitse blad Freizeit Monat, waar men aan de bel trekt vanwege alarmerende berichten over hevig drankgebruik van de hertogin. Al langer staat Camilla bekend als een levensgenieter die inderdaad graag een glaasje drinkt. Dit leidde in het verleden in de Engelse media al tot publicaties over ‘onaangenaam gedrag’. Er werd gesteld dat Camilla (73) wel heel vaak ‘meer dronk dan bij de etiquette in koninklijke kring past’. Die analyses waren al allerminst complimenteus, maar zo ernstig als nu werd het niet eerder. De nieuwe ophef wordt veroorzaakt door het gedrag van Charles’ echtgenote tijdens een officieel moment in het Engelse Cornwall. Daar was ze uitgenodigd om een helikopter in te wijden die haar naam draagt. Volgens aanwezigen had Camilla al de geur van alcohol om zich heen hangen toen ze ter plekke arriveerde. Maar het zou nog een tikje erger worden... Op weg naar de helikopter moest Camilla ondersteund worden omdat ze hevig wankelde. En een geïsoleerd incident lijkt het gebeurde helaas niet.

Zorgen van intimi

Soortgelijke verhalen kwamen al in 2017 naar buiten, toen Camilla tijdens een bezoek met prins Charles aan achtereenvolgens Brunei, India en Maleisië een zeer uitgeputte indruk maakte. In eerste instantie werd dit toegeschreven aan de pittige reis, waar Charles op zijn beurt overigens geen enkele last van leek te hebben. Kort daarna werd door foto’s en verhalen echter pijnlijk duidelijk dat Camilla tijdens de trip wel heel vaak een glas in haar hand had gehad, gevuld met gin of rode wijn! Sinds die tijd bestaan er ernstige zorgen over Camilla’s drankgebruik, die nu tot een climax zijn gekomen door het eerder genoemde ‘helikopterincident’. In Freizeit Monat komen intimi van Camilla aan het woord die deze zorgen om de toestand van de hertogin onverbloemd uiten en stellen dat zij dringend professionele hulp nodig heeft. Zij vinden dat Camilla zich zo snel mogelijk moet melden bij een ontwenningskliniek.

Beeld: Getty Images

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 42 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.