De Japanse prinses Mako zegt vast van plan te zijn haar jawoord aan burgerman Kei Komuro te geven. Maar al drie jaar wordt gewacht op de aangekondigde bruiloft! Een situatie die voor de keizerlijke familie uiterst genant begint te worden, maar wat gebeurt er precies achter de paleisdeuren?

Het voorgenomen huwelijk van prinses Mako (29) en studievriend Kei Komuro (29) is zo langzamerhand door zoveel mysteries omgeven dat het nog maar de vraag is of er ooit getrouwd wórdt.

Article continues after the ad

Uitstellen

Al drie jaar wordt gewacht op de bruiloft, maar die is nog niet in zicht. Dat vertelden Mako en Kei onlangs na de officiële installatie van Mako’s vader prins Akishino (ook wel Fumihito genoemd) tot kroonprins. ‘Het is moeilijk om op dit moment iets meer specifiek aan te kondigen, maar we zullen met onze families overleggen om verder te gaan met onze huwelijksplannen.’

In september 2017 leek er geen vuiltje aan de lucht toen Mako en Kei officieel bekendmaakten dat ze zich op 4 maart 2018 zouden verloven. Op 4 november dat jaar zou er getrouwd worden. Toenmalig keizer Akihito had zijn goedkeuring aan het huwelijk gegeven. Maar enkele weken voor de verlovingsdag lieten Mako en Kei weten dat ze hun huwelijk uitstelden tot 2020. Er zou te weinig tijd zijn om het te organiseren.

Door: Patricia van Driel | Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 48 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.