Veel fans van het koninklijk huis waren toch wel verbaasd toen de naam van 'baby Sussex' werd onthuld. Op veel opties was ingezet, maar Archie had niet iedereen zien aankomen. Toch zit er ook een prachtige betekenis achter deze keuze.

Het mannetje heet voluit Archie Harrison Mountbatten-Windsor. De eerste naam is van oorsprong Duits, aldus de site Nameberry. De betekenis hiervan is 'oprecht dapper' en zou afgeleid kunnen zijn van de langere variant Archibald. Helemaal uit de lucht vallen komt de naam niet, want deze komt ook voor in de familie van Diana. Een mooi eerbetoon dus!

Article continues after the ad

Harrison

En dan de tweede naam, Harrison. Hier hebben de kersverse ouders vast lol om gehad, want dit betekent letterlijk 'zoon van Harry'. Hoe leuk is dat? De achternaam Mountbatten wordt gedragen door alle mannelijke afstammelingen van de koningin en Windsor is momenteel het heersende koninklijk huis. Het kleintje heeft op het moment nog geen officiële verdere titel, maar dat betekent niet dat dat nog kan komen. Niemand minder dan Queen Elizabeth kan haar achterkleinkind namelijk nog benoemen tot bijvoorbeeld graaf of hertog.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Boulevard | Beeld: ANP