Pasen is altijd extra bijzonder bij de familie van Oranje-Nassau van Vollenhoven. Vandaag viert prins Maurits zijn verjaardag! Hier lees je vijf dingen die je over de prins moet weten. 

Lees ook: Dit kreeg prinses Ariane voor haar tiende verjaardag

Hij is vernoemd 

Prins Maurits werd op 17 april 1968 in Utrecht geboren. Zijn ouders, prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven, vernoemden hem naar stadhouder Maurits van Oranje uit de Tachtigjarige Oorlog.

Hij studeerde economie 

Maurits is heel intelligent. In 1987 behaalde hij zijn vwo-diploma. Daarna vervulde hij zijn militaire dienstplicht bij het Korps Mariniers en de Koninklijke Marine. Hij studeerde economie aan de universiteit in Groningen. Na zijn studie werkte prins Maurits onder andere bij Luchthaven Schiphol en Philips.

Hij is getrouwd

De prins leerde zijn grote liefde tijdens zijn studietijd in Groningen kennen. Hij viel als een blok voor Marilène van den Broek, dochter van de oud-minister van Buitenlandse Zaken. In 1998 stapten zij in het huwelijksbootje in Apeldoorn. 

Hij is in buitengewone dienst van koning Willem-Alexander

Op 1 mei 2013 werd Maurits benoemd tot adjudant in buitengewone dienst van zijn neef koning Willem-Alexander. Dit houdt in dat hij de koning kan bijstaan of vertegenwoordigen bij ceremoniële aangelegenheden. Hij is ook kapitein-luitenant ter zee van de Koninklijke Marine en draagt het monogram van Willem-Alexander op zijn uniform.

Zijn kinderen hebben geen adellijke titels

Prins Maurits en Marilène hebben samen drie kinderen: Anna, Lucas en Felicia. De kinderen hebben geen adellijke titels gekregen en dus geen aanspraak op de troon, omdat ze slechts in de vierde graad verwant zijn aan de toenmalig koningin Beatrix. De kinderen van Maurits zijn ook geen lid van Het Koninklijk Huis. 

Hij is heel sportief 

Prins Maurits is erg druk met zijn werk en gezin, maar als hij tijd over heeft is hij het liefst sportief bezig. De prins is zeer sportief en houdt van hardlopen, zeilen, golfen en fietsen. 

Beeld: ANP | Bron: Koninklijkhuis.nl

Dat Meghan Markle heus niet alleen maar voor onbetaalbare kledingstukken gaat, liet de hertogin gisteren maar weer eens zien. Markle verscheen namelijk gewoon in een 'H&M'-tje tijdens een bezoek aan een van haar liefdadigheidsinstellingen. 

Ze ging langs bij Mayhew, een organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn. Meghan is een echte dierenliefhebber, dus het is niet zo gek dat dit één van haar patronages is. Ze pakte dan ook spontaan een Jack Russell-terriër op en begon het beestje te knuffelen. Helaas kan ze de viervoeter zelf niet mee naar huis nemen, omdat ze volgens Markle hun handen al vol gaan hebben aan de baby.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Elle | Beeld: ANP

Onze koningin heeft vele talenten. Niet alleen zet Máxima zich in voor verschillende goede doelen, ook ging ze viral met haar soepele heupjes tijdens een concert. En nu blijkt dat ze nog veel meer in huis heeft.

Voor haar goede doel 'Méér Muziek In De Klas' schittert ze in een promotievideo. Niet zo gek, aangezien Máxima de erevoorzitter is van deze stichting. Wél verrassend is dat onze koningin hier haar acteertalenten laat zien. En wat doet ze dat goed!

Actrice

Okay, eerlijk: ze speelt zichzelf in het filmpje. Je moet heel goed kijken, want de 'doorbraak' van Máxima als actrice is maar heel kort te zien. De kinderen bellen aan bij villa Eikenhorst en daar doet onze koningin open. Zullen we haar vaker wat kleine rolletjes gaan zien spelen?

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: ANP