Ophef om de Griekenland-vakantie van Willem-Alexander en Máxima, doodsbedreigingen aan het adres van kroonprinses Amalia, de Spaanse oud-koning Juan Carlos die in ballingschap zit in Abu Dhabi vanwege betrokkenheid bij omstreden zaken en liefdesellende voor de Monegaskische vorst Albert en zijn zus prinses Caroline. Het afgelopen jaar hebben de Europese royals heel wat voor hun kiezen gekregen.

Koning Harald moet in januari in het ziekenhuis worden opgenomen vanwege duizeligheid. Kroonprins Haakon vervangt zijn vader, en moet dat eind september weer doen wanneer Harald vanwege ademhalingsmoeilijkheden opnieuw wordt opgenomen. Daarna krijgt Harald tijdens een operatie een nieuwe kunstmatige hartklep; een vervanging voor de oude die hij in 2005 kreeg. Begin november gaat de vorst weer aan het werk. 

Article continues after the ad

Depressief

Enige tijd na de uitvaart van haar ex-man Ari Behn, die vorig jaar kerst zelfmoord pleegde, schrijft prinses Märtha Louise op Instagram dat ze zich depressief voelt. Ze onthult ook dat zij en haar vriend Durek Verrett – een zelfbenoemde sjamaan – een schande voor hun families worden genoemd, dat ze doodsbedreigingen ontvangen én dat ze verantwoordelijk worden gehouden voor de zelfmoord van Ari: ‘Als Durek er niet was geweest, was dit nooit gebeurd.’ Durek vertelt Märtha Louise ten huwelijk te gaan vragen, en de prinses maakt bekend dat er een documentaire over haar leven wordt gemaakt.

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 52 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.