Ophef om de Griekenland-vakantie van Willem-Alexander en Máxima, doodsbedreigingen aan het adres van kroonprinses Amalia, de Spaanse oud-koning Juan Carlos die in ballingschap zit in Abu Dhabi vanwege betrokkenheid bij omstreden zaken en liefdesellende voor de Monegaskische vorst Albert en zijn zus prinses Caroline. Het afgelopen jaar hebben de Europese royals heel wat voor hun kiezen gekregen.

Begin januari maken prins Harry en hertogin Meghan bekend geen ‘senior royals’ meer te willen zijn. Ze willen financieel onafhankelijk zijn, het leeuwendeel van hun koninklijke taken neerleggen en met zoontje Archie naar Canada verhuizen – al snel de ‘Megxit’ genoemd. Harry en Meghan verkassen later van Canada naar Los Angeles, waar ze met Netflix een lucratieve deal sluiten om documentaires, films, televisieseries en series voor kinderen te maken.

Article continues after the ad

Geheim trouwen

Prinses Beatrice, oudste dochter van Andrew en Sarah Ferguson, trouwt op 17 juli in het geheim in de kapel nabij Windsor Castle met haar Italiaanse graaf Edoardo Mapelli Mozzi. Het voor eind mei geplande huwelijk moest vanwege de coronacrisis worden verzet. Beatrice zou echter niet langer meer hebben willen wachten. Onder de 20 gasten bevinden zich koningin Elizabeth, prins Philip, Beatrice’s ouders en zus Eugenie. Eind september wordt bekendgemaakt dat Eugenie en echtgenoot Jack Brooksbank hun eerste kindje verwachten.

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 52 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.