Source
BrunoPress

In het afgelopen seizoen van de hitserie 'The Crown' maakten we voor het eerst kennis met prinses Diana, waanzinnig gespeeld door actrice Emma Corrin. Maar zoals het de Netflix-serie betaamt, is ook haar aandeel in de serie van korte duur. In de komende reeks, waarin de jaren negentig aan bod komen, wordt de rol van Diana vertolkt door Elizabeth Debicki. De rol van prins Charles zal gespeld worden door Dominic West en nu is ook bekendgemaakt wie in de huid kruipt van Dodi Al-Fayed, de vriend van Diana die net als zij omkwam bij het dramatische auto-ongeluk in 1997.

De Schotse acteur Khalid Abdalla is de uitverkorene, zo heeft Netflix bekendgemaakt. Wie foto's van de heren naast elkaar ziet, zal onder de indruk zijn van de gelijkenissen.

 

Geen onbekende

Abdalla is bekend van zijn hoofdrol in de verfilming van The Kite Runner en uit de film United 93, waarin hij de leiders van de vier kapers van die vlucht op 11 september 2001 speelde. Ook voor de rol van de vader van Dodi, Mohamed Al-Fayed, is een acteur gevonden, zo meldt Variety. Salim Dau, die eerder dit jaar te zien was in Oslo, gaat de voormalig Harrods-eigenaar spelen in The Crown.

Article continues after the ad

 

Bekroonde rol

Khalid is in The Crown dus te zien tegenover de nieuwe Diana, Elizabeth Debicki. Haar voorgangster, de voor de Netflixserie nog relatief onbekende Emma Corrin, won voor haar vertolking in het vierde seizoen een Golden Globe. Ook werd ze genomineerd voor een Emmy. Die laatste prijs ging afgelopen weekend naar collega Olivia Colman, die koningin Elizabeth speelt in de serie.

 

Nog 2 seizoenen

Het afgelopen vierde seizoen van de serie over het Britse koningshuis eindigde begin jaren 90, tijdens de aanloop naar de scheiding van Charles en Diana. Of en hoe de dood van Diana en Dodi verwerkt zal worden in het komende seizoen, is nog niet bekend. The Crown zal na het zesde seizoen eindigen, het is nog niet duidelijk tot hoever in het heden de serie door zal lopen.

 

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.