Koning Willem-Alexander ontving 150 dinergasten voor zijn verjaardag. Elke gast had iets bijzonders te vieren, maar honderdjarige vrouw uit Brunssum misschien wel het meest bijzonder: ze werd op 27 april honderd jaar. De vrouw is kort na het speciale diner overleden.

Lees ook: Dit zijn de BN'er vrienden van Willem-Alexander en Máxima

Speciaal jubileum

Ernestine Richardson-Bryan werd op 27 april 1917 op de Antillen geboren. Op de verjaardag van Willem-Alexander werd Ernestine honderd. Door dit speciale jubileum was ze een van de 150 gasten die mocht dineren met de koning en koningin in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

Laatste wens

De honderdjarige vrouw heeft het bijzondere diner nog mee kunnen maken, maar overleed een week later op Bevrijdingsdag. Haar toestand was al een tijdje verslechterd, maar ze wilde volgens haar dochter per se bij het diner zijn. ''Ze heeft alles bewust meegemaakt en van elke minuut van haar koninklijk onthaal genoten. Alleen op het einde was ze op'', aldus de dochter. ''Mijn moeder wilde ten volle leven en hiermee werd ook haar laatste wens vervuld.''

Beeld: Peter Smulders | Bron: Nu.nl

De relatie tussen Meghan en haar vader Thomas Markle zou de laatste tijd allesbehalve goed zijn. Toch weerhoudt dit er Meghan niet van om weer contact te willen met haar vader. Maar ze stelt wel één eis aan een mogelijke verzoening. 

Volgens een bron aan Daily Mail zou Meghan alleen contact willen als hij ophoudt met negatieve verhalen te verspreiden aan de media. Ze heeft dan ook liever dat Thomas rechtstreeks naar haar een bericht stuurt, dan indirect in alle bladen.

Wel contact

Ook zou het niet helemaal waar zijn dat het onmogelijk is voor Thomas om contact op te nemen met zijn dochter. 'Hij weet dat haar moeder Doria regelmatig contact met haar heeft en hij weet hoe hij Doria moet bereiken.' Daarnaast is het gebrek aan respect een doorn in het oog van de hertogin. 'Thomas praat meer met de pers dan dat hij direct contact zoekt met zijn dochter.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Grazia | Beeld: Hollandse Hoogte

Als prins Charles na al die jaren ‘wachten’ eindelijk koning van zijn land wordt, dan mag hij gelijk creatief aan de slag. Want hij mag de naam kiezen die hij wil.

Door: Tessa Heinhuis (Libelle)

Ofwel: hij hoeft helemaal geen Charles te blijven heten. Hij kan ook voor een van zijn andere namen Philip, Arthur of George kiezen. Dit zijn de doopnamen van Charles.

Mijn naam is George

Zo kozen koningen in het verleden ook weleens voor een andere naam als ze werden gekroond. Een vroegere Albert wilde namelijk door het leven gaan als koning Edward VII. En koningin Victoria heette eigenlijk Alexandrina. Van de laatste zes vorsten gebruikten er slechts twee hun geboortenaam op de troon.

Andere naam

Charles staat hier positief tegenover. Eerder zou Charles hebben gezegd dat hij serieus overweegt om met een andere naam de troon te bestijgen. Zo wil hij niet regeren als Charles III, maar als George VII. Op die manier zou hij zijn grootvader George VI eren, en wie weet ook een beetje zijn oudste kleinzoon, de zoon van William en Kate.

Prins van Wales

Charles werd geboren in Londen in Buckingham Palace. Sinds Charles 3 jaar oud is, is zijn moeder Elizabeth al regerend koningin. Sinds 1958 is Charles bekroond tot prins van Wales. Het is duidelijk dat hij graag koning wil worden. In 2012 zei hij namelijk al: ‘Ongeduldig? Ik? Wat een suggestie! Natuurlijk ben ik dat’.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Door: Libelle | Beeld: Hollandse Hoogte