Queen Elizabeth mag vandaag alweer 91 kaarsjes uitblazen. Tijd om de jarige koningin van het Verenigd Koninkrijk in het zonnetje te zetten. Hierbij presenteren we 10 feiten over de Queen die je waarschijnlijk nog niet wist, maar wel wil weten.

 

Lees ook: Dit deed Queen Elizabeth vroeger om een gast te ontlopen

 

  1. Ze is de enige persoon die zonder rijbewijs (en nummerplaat) mag rijden
  2. Ze spreekt vloeiend Frans
  3. Ze ontvangt veel (gekke) cadeaus, waaronder levende dieren
  4. Haar echte verjaardag is 21 april, maar het wordt in juni gevierd
  5. Ze vindt het erg leuk om haar familie te fotograferen
  6. Ze vierde haar 21e verjaardag in Kaapstad
  7. Ze heeft meer dan 30 Corgi's gehad, haar favoriete hondenras
  8. Ze kreeg haar eerste pony toen ze vier jaar oud was
  9. Ze is in het bezit van de grootste roze diamant ter wereld
  10. Ze leefde zo zuinig na de oorlog dat ze kledingcoupons spaarde voor haar trouwjurk, zodat ze daar de stof van kon betalen

 

Beeld: ANP | Bron: Time

Prinses Diana stond heel graag voor de camera van Patrick Demarchelier. Maar nu ligt de fotograaf onder vuur; hij wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. 

Beschuldigingen

Patrick Demarchelier heeft een aantal wereldberoemde portretten van Diana gemaakt. Maar nu claimt een ex-assistent dat de fotograaf haar lastigviel op negentienjarige leeftijd. Ze ging erop in omdat ze bang was om haar baan te verliezen. Patrick zou ook andere modellen bij de borsten hebben gegrepen volgens The Boston Globe. "Ik herinner me veel fotoshoots met tienermodellen, waarbij Patrick zijn medewerkers naar huis stuurde, en we ‘s anderendaags naaktfoto’s van de meisjes aantroffen in de donkere kamer," vertelt de ex-assistente. De fotograaf ontkent de beschuldigingen in alle toonaarden.

 

#diana in @britishvogue editor #annaharvey hair by @sammcknight1 makeup by @marygreenwell

Een bericht gedeeld door Patrick Demarchelier (@patrickdemarchelier) op

Beeld: ANP

Over iets minder dan twee maanden is Kate Middleton uitgerekend van haar derde kindje. Het stel heeft al twee kinderen. Op 22 juli 2013 kregen ze George, op 2 mei 2015 gevolgd door Charlotte. 

In het Verenigd Koninkrijk rennen de mensen al massaal naar de wedkantoren om in te zetten op het geslacht, gewicht en de naam van de baby van Kate en William. Bizar. Het wedkantoor Paddy Power heeft zelfs alle weddenschappen tijdelijk on hold gezet. Dit omdat de meerderheid namelijk al zijn geld inzet op de naam Mary. Zal dit dan de naam worden van het derde kindje van Kate en William? 

Mary

Mary is een van de middelste namen van Koningin Elizabeth en het was ook haar grootmoeders naam, Queen Mary, getrouwd met George V.

Beeld: ANP | Bron: Elle