Je komt op de leukste plekken in de stad en kunt gaan en staan waar je zelf wilt; een stedentrip per fiets is de ideale manier om een stad te ontdekken. En je eigen fiets kun je lekker thuislaten, want in steeds meer steden vind je fietsdeelsystemen. Ze staan er misschien niet direct om bekend, maar Story selecteerde in samenwerking met Startpagina.nl vijf steden die zich perfect per fiets laten ontdekken!

Bordeaux

Je verwacht het misschien niet, maar Bordeaux staat op nummer 6 in de ranglijst van fietsvriendelijke steden in Europa. De stad is vlak, toegankelijk en overzichtelijk. Naast de Unesco-klassiekers heeft Bordeaux nog veel meer te bieden. Fiets de rivier Garonne af en ontdek de hipste wijken van Bordeaux. Zo kun je bijvoorbeeld opgaan in de kosmopolitische sfeer van de wijk Saint-Michel. Vooral de overdekte markt Le Capu is een bezoek waard. Voor de wijnliefhebbers is een tour naar het plaatsje Saint Emilion natuurlijk een must. Naar Bordeaux? Op Startpagina.nl vind je alle aanbiedingen.

Article continues after the ad

Edinburgh

De Schotse stad Edinburgh is bij uitstek een stad om met de fiets te verkennen. Het centrum is bijzonder fietsvriendelijk en het is een traktatie om door de middeleeuwse steegjes langs monumentale panden, kastelen en kathedralen te fietsen. Edinburgh telt talloze bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst staan. Zo is de historische weg The Royal Mile, waarlangs de koninklijke huizen staan, een prachtige route. En voor een onvergetelijk uitzicht is doorrijden naar Arthur’s Seat een aanrader. De wegen ernaartoe zijn rustig en het uitzicht over de stad is gewoonweg uniek. Zin gekregen? Alle aanbiedingen naar Edinburgh vind je op Startpagina.nl.

Hamburg

Hamburg is een heerlijke stad om per fiets te ontdekken. De stad is relatief vlak en er zijn veel fietspaden. Zo is het prachtig fietsen langs de Elbe, door het moderne HafenCity en dwars door het centrum langs het Alstermeer. Met het fietsplan StadtRAD kun je op meer dan 120 punten een fiets huren. Bekijk hier op Startpagina alle aanbiedingen naar Hamburg.

Praag

Ook Praag is een perfecte fietsstad. Het is er veilig fietsen met meer dan 120 kilometer aan fietspaden in de stad. Gelukkig maar, want er is zo veel te ontdekken. Begin bijvoorbeeld in de oude binnenstad op het historische stadsplein. Vanuit hier is het gemakkelijk fietsen naar de Burcht van Praag en vervolgens richting de John Lennon wall. Fiets voor het mooiste uitzicht over de Nusle brug. Of kies voor iets minder toerisme en bezoek het schilderachtige Malá Strana; een kleine wijk vol terrasjes, leuke straatjes en weelderige tuinen.

Düsseldorf

Met maar liefst 700 kilometer aan fietspaden is Düsseldorf geweldig om een weekend per fiets te bezoeken. De stad biedt veel moois. Dat begint met de Altstad, de oude binnenstad, met de Sankt Lambertus-kerk, het Filmmuseum en de indrukwekkende laat-16e-eeuwse Rathaus. Ook mooi is de Düsseldorf-Hafen waar de asymmetrische gebouwen van Der Neue Zollhof te bewonderen zijn. Iets anders bijzonders is een fietstocht in de avond langs de Rheinpromenade. Deze is sprookjesachtig verlicht en vormt een perfect einde van een mooie fietsdag.

Klaar voor een citytrip op de fiets? Kijk op Startpagina.nl voor alle deals!

Beeld: iStock