Wat is je eerste herinnering aan eten? 
‘Meestal aten we bij ons thuis Hollandse pot. Maar waar ik me altijd op verheugde was de chili con carne die mijn moeder heerlijk maakte. Ook haar macaroni-
schotel was onovertroffen. Maar haar échte specialiteit was een kerrie-ei broodje. Mijn moeder kon echt goed koken.’ 

Wat vind je lekker en wat niet?
‘Ik houd niet van vis. En ik houd van alle kazen, maar bijvoorbeeld niet de Hollandse kazen. Alle Franse kazen, zoals die scherpe blauwe, vind ik waanzinnig lekker. Maar een plakje Hollandse kaas eet ik weer niet.’

Wat geef je onverwachte gasten te eten? 
‘Een salade. Of een pasta van Jamie Oliver. Ik ben dol op zijn recepten en inmiddels heb ik het boek voor die pasta niet meer nodig. De ingrediënten en bereidingswijze kan ik dromen: champignons, witte wijn, slagroom, knoflook en Parmezaanse kaas en dan de oven in. Héérlijk.’

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP