In deze nieuwe rubriek van Story staan de nieuwste producten, evenementen en merken die je deze week moet checken volgens de Story-redactie.

1. Tally-Hallen

Op zondag 8 juli organiseert Tally-Ho een nieuw evenement: Tally-Hallen. Medewerkers van Tally-Ho organiseren een vintage markt en verkopen daar hun favoriete items. De oude fabriekshal HAL25 in Alkmaar hangt op die zondag vol met tweedehands, soms niet tot nauwelijks gedragen, merkkleding. Naast een gezellig dagje uit voor het hele gezin, wil Tally-Ho met dit evenement ook laten zien hoe kwaliteitskleding een tweede kans kan krijgen. Klik hier voor meer info.

2. Let the sun shine!

T. LeClerc brengt de collectie Mat Lumière. Zij presenteert hiermee legendarische producten en ontwikkelde nieuwe aanbrengtechnieken voor een fijne, elegante, vrouwelijke make-up look. De producten van Jean d’Arcel zorgen voor een veelzijdig effect: absoluut trendy zijn extreem matte kleuren, maar ook lichte metallic en glanzende structuren. En de collectie van PUPA Milano is op en top zomers en is geïnspireerd op de flair en energie van de Californische levensstijl met kleurrijke cocktails gecombineerd met zwembadfeesten en muziek.

3. HEMA introduceert bamboo charcoal

De nieuwe bamboo charcoal collectie bestaat uit een peeling, masker en wasgel voor het gezicht. De actieve charcoal verwijdert invloeden van buitenaf als giftige stoffen, vuil en fijnstof van de huid. De houtskool zuivert de huid, houdt het soepel en laat het stralen. Provitamine B5 zorgt voor een mooie teint. Extra prettig is de geur van de producten, door het groene thee extract ruikt het lekker fris. Geschikt voor de normale tot vette huid. De bamboo charcoal producten zijn voor € 3,50 per stuk vanaf nu verkrijgbaar in alle HEMA winkels en via hema.nl.

4. Open Dagen van Sportstad aan Zee

In het Pinksterweekend, van 18 t/m 21 mei, kunnen bezoekers bij de Open Dagen van Sportstad aan Zee kennismaken met ruim twintig bijzondere strand-, water- en urban sporten. Tegelijkertijd gaan topatleten de strijd met elkaar aan bij het Pro Freestyle Event en de North Sea Regatta en wordt er afgetrapt met het World Record Yoga on the Beach. Dit sportieve evenement bij het Scheveningse Noorderstrand – van The Hague Beach Stadium tot aan de vuurtoren – is onderdeel van het succesvolle themajaar Feest aan Zee, waarmee Den Haag tweehonderd jaar badcultuur viert. Klik hier voor meer info.

5. Proef het boerenleven tijdens Campina Open Boerderijdagen

Op vrijdag 11 mei en maandag 21 mei 2018 organiseert Campina voor de dertiende keer de Open Boerderijdagen. 58 melkveehouders in heel Nederland openen op vrijdag tijdens het hemelvaartweekend en op Tweede Pinksterdag de deuren van hun boerderij voor publiek. Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen van de boerderij en zien waar de melk die thuis op tafel staat vandaan komt. Voor kinderen worden er verschillende sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Een leuk en bovendien gratis uitje voor het hele gezin. Klik hier voor meer info.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Oud-journalist Wibo van de Linde is donderdag in het bijzijn van zijn gezin overleden. Dat maakte zijn zoon bekend. Van de Linde was al langere tijd ziek. Hij is 79 jaar geworden. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.

Van de Linde begon zijn journalistieke loopbaan bij het Amerikaanse persbureau United Press International. In 1963 werd hij bureauredacteur bij het NTS Journaal, de voorloper van het NOS Journaal. Bij de NTS groeide hij door naar verslaggever en presentator.

Jongste chef ooit

In 1969 stapte Van de Linde over naar de AVRO om daar AVRO’s Televizier Magazine op te zetten. Hij was daarmee de jongste chef van een actualiteitenrubriek ooit. Na een periode van twee jaar als woordvoerder voor de toenmalige Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties keerde Van de Linde in 1974 terug naar de journalistiek.

TROS Aktua

Hij werd hoofd informatieve programma's bij de TROS met als opdracht een actualiteitenprogramma op te zetten . Dat werd TROS Aktua. De spraakmakende actualiteitenrubriek was vaak uitgesproken rechts, tot ergernis van links Nederland. De grootste onthulling van het programma was het oorlogsverleden van de Nederlandse zakenman Pieter Menten. Daarvoor kreeg TROS Aktua in 1977 de Grand Prix Monte Carlo.

AVRO

In 1984 keerde Van de Linde terug naar de AVRO. Vijf jaar later werd hij directielid van James Martin Strategy (JMS), een wereldwijd adviesbureau op het gebied van automatisering. Drie jaar later benaderde Joop van den Ende hem om leiding te geven aan Endemol Duitsland. Van de Linde werd in 2001 directievoorzitter van de Postcode Loterij in Duitsland en Zwitserland en later ook in Nederland van de Nationale Postcode Loterij en de Sponsor Bingo Loterij.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: ANP | Beeld: Ilvy Njiokiktjien (ANP)

Eergisteren overleed de vader van Frans Duijts op 68-jarige leeftijd. Hij zal maandag in Tiel begraven worden. Dit deelt de zanger via een rouwkaart op Instagram.

Vrijdag is er nog een gelegenheid tot condoleren. De familie schrijft op de kaart: 'Bedroefd, maar met het gevoel dat het zo goed is, delen wij u mede dat mijn lieve man, onze zorgzame vader, schoonvader en trotse opa Chris Duijts zijn unieke weg door het leven heeft afgesloten.'

Bron: Telegraaf | Beeld: Peter Smulders