Met Toppers van Oranje heeft Ivo Franklin al jaren een tv-hit in handen: Hollandse artiesten treden er graag in op. Zo ook Dries Roelvink. ‘Ze weten precies wat onze fans willen…

More content below the advertising

Trouwe fans
Ik rijd soms honderden kilometers voor Toppers van Oranje, maar ik doe het graag.’ Dries Roelvink is een van de zangers die in de komende editie van dit veelbekeken tv-programma te zien zal zijn. ‘Ivo Franklin, die zelf een populaire zanger is geweest, presenteert en produceert Toppers van Oranje,’ zegt Dries. ‘Hij voelt als geen ander aan welke muziek de bezoekers van de opnames en de tv-kijkers willen horen. Dat merk ik altijd wanneer ik er ben. Ook al is het buiten dertig graden en vallen de mussen dood van het dak, de zaal zit stampvol met fans. Ik vraag het ze ook: Had je niet liever op het strand gezeten? Met luid gejuich geven ze aan veel liever bij Toppers van Oranje te zijn.

'Ik voldoe er niet aan'
Ik ben als artiest blij met dit podium. Het is het énige programma waar ik bijvoorbeeld mijn nieuwe single 'Zie ik je morgen' kan zingen. Net als Corry Konings word ook ik nooit uitgenodigd voor Muziekfeest op het Plein of De Beste Zangers. Platenmensen in het vak zeggen dat de AVROTROS een deal heeft met Volendam. Je moet of uit dat dorp komen óf bevriend zijn met platenbaas Tony Berk. Ik voldoe aan geen van twee. Datzelfde geldt voor Tino Martin, een goede vriend van mij, die moeiteloos twee keer de Ziggo Dome in zijn eentje weet uit te verkopen. Maar ook hij is nog nóóit gebeld door de makers van Muziekfeest op het Plein, ook niet voor de wintereditie die binnenkort in de Ziggo Dome is. Ik vind dat schandelijk!’ Daarom is Dries des te blijer dat Ivo veel tijd en geld in Toppers van Oranje steekt. Artiesten als René Schuurmans, Yves Berendse, Jeffrey Heesen, Frank van Etten en The Voice of Holland-deelneemster Samantha Steenwijk treden daar op, net als ik. Zoals op 17 december op de ijsbaan in Oss. Dat begint al om twee uur ’s middags en het wordt echt één groot feest. Je kunt er zelfs samen met de artiesten schaatsen!

Meer info over de tv-opnames van 
17 december 2017: toppersvanoranje.tv 


Beeld ANP

More content below the advertising

Wat zou jij graag cadeau krijgen als nieuwe Story-abonnee?

Story bestaat 45 jaar! Een goed moment om een abonnement te nemen. Wat zou jij graag cadeau krijgen als nieuwe Story-abonnee? Een stekkerapparaat (zoals een blender of een airfryer), goede verzorgingsproducten voor jezelf óf een mooie, leren tas? Of misschien wel iets heel anders. Laat het ons weten!

Wat zou jij graag cadeau krijgen als nieuwe Story-abonnee?

Oud-journalist Wibo van de Linde is donderdag in het bijzijn van zijn gezin overleden. Dat maakte zijn zoon bekend. Van de Linde was al langere tijd ziek. Hij is 79 jaar geworden. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.

Van de Linde begon zijn journalistieke loopbaan bij het Amerikaanse persbureau United Press International. In 1963 werd hij bureauredacteur bij het NTS Journaal, de voorloper van het NOS Journaal. Bij de NTS groeide hij door naar verslaggever en presentator.

More content below the advertising

Jongste chef ooit

In 1969 stapte Van de Linde over naar de AVRO om daar AVRO’s Televizier Magazine op te zetten. Hij was daarmee de jongste chef van een actualiteitenrubriek ooit. Na een periode van twee jaar als woordvoerder voor de toenmalige Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties keerde Van de Linde in 1974 terug naar de journalistiek.

TROS Aktua

Hij werd hoofd informatieve programma's bij de TROS met als opdracht een actualiteitenprogramma op te zetten . Dat werd TROS Aktua. De spraakmakende actualiteitenrubriek was vaak uitgesproken rechts, tot ergernis van links Nederland. De grootste onthulling van het programma was het oorlogsverleden van de Nederlandse zakenman Pieter Menten. Daarvoor kreeg TROS Aktua in 1977 de Grand Prix Monte Carlo.

AVRO

In 1984 keerde Van de Linde terug naar de AVRO. Vijf jaar later werd hij directielid van James Martin Strategy (JMS), een wereldwijd adviesbureau op het gebied van automatisering. Drie jaar later benaderde Joop van den Ende hem om leiding te geven aan Endemol Duitsland. Van de Linde werd in 2001 directievoorzitter van de Postcode Loterij in Duitsland en Zwitserland en later ook in Nederland van de Nationale Postcode Loterij en de Sponsor Bingo Loterij.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: ANP | Beeld: Ilvy Njiokiktjien (ANP)