De gang naar het altaar maakte Mariah Carey niet met ex-verloofde James Packer, maar de miljardair moet de All I Want For Christmas-zangeres wel miljoenen betalen voor de ‘geleden schade’. Leuk kerstcadeautje!

Mariah Carey (47) had financieel al niets te klagen, maar deze kerst zit ze er nóg warmer bij! De zangeres heeft van haar ex-verloofde, zakenman James Packer (50), een aanzienlijk geldbedrag gekregen. De geëiste vergoeding van 42 miljoen euro kon ze vergeten, van de rechter moet ze het doen met een ‘schamele’ 8,4 miljoen euro. Daarnaast mag Mariah de verlovingsring, die ongeveer dezelfde waarde heeft, houden. James, die miljardair is, zal er niet van wakker liggen, al is het opmerkelijk dat hij zijn beurs moest trekken voor een vrouw met wie hij nooit getrouwd is geweest. Mariah meende echter recht te hebben op een royale vergoeding voor de ‘geleden schade’. Voor de Australische mediamagnaat verhuisde zij immers van New York naar Los Angeles. Omdat Mariah zodoende – zoals ze zelf zei – ‘haar hele leven overhoop heeft moeten gooien’, vond ze dat daar wel ‘iets’ tegenover moest staan. En dat terwijl het jawoord dus nooit heeft geklonken!

Jaloezie

In het najaar van 2016 sneuvelde hun relatie na anderhalf jaar, waarvan ze tien maanden verloofd waren. Tijdens een vakantie op Mykonos dumpte James Mariah na een ruzie. Hij irriteerde zich aan haar extravagante levensstijl en was ook niet blij met haar realityshow Mariah’s World, waarin ze schaamteloos haar privéleven deelt. Maar de wérkelijke reden van de breuk: James was stikjaloers op de hechte band van Mariah met haar achtergronddanser Bryan Tanaka (34), met wie zij nu – na wat opstartproblemen – een serieus setje vormt. Heeft Mariah dan eindelijk blijvend geluk gevonden? In 1994 stapte het toen 23-jarige popidool in het huwelijksbootje met platenbaas Tommy Mottola, van wie zij na vijf jaar scheidde. Vervolgens passeerden honkbalspeler Derek Jetter, de Mexicaanse volkszanger Luis Miguel en rapper Eminem de liefdesrevue. Pas toen ze acteur Nick Cannon ontmoette, die haar tweeling Moroccan en Monroe (6) schonk, had Mariah het gevoel de ware te zijn tegengekomen. Een huwelijk kon dan ook niet uitblijven. Maar na zes jaar was scheiding twee een feit. Kort na die breuk werd Mariah eind 2014 verliefd op de steenrijke James, aan wie ze óók geen goede herinneringen overhoudt. Maar dus wel een meer dan aardig zakcentje! 


Beeld: ANP

Oud-journalist Wibo van de Linde is donderdag in het bijzijn van zijn gezin overleden. Dat maakte zijn zoon bekend. Van de Linde was al langere tijd ziek. Hij is 79 jaar geworden. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.

Van de Linde begon zijn journalistieke loopbaan bij het Amerikaanse persbureau United Press International. In 1963 werd hij bureauredacteur bij het NTS Journaal, de voorloper van het NOS Journaal. Bij de NTS groeide hij door naar verslaggever en presentator.

Jongste chef ooit

In 1969 stapte Van de Linde over naar de AVRO om daar AVRO’s Televizier Magazine op te zetten. Hij was daarmee de jongste chef van een actualiteitenrubriek ooit. Na een periode van twee jaar als woordvoerder voor de toenmalige Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties keerde Van de Linde in 1974 terug naar de journalistiek.

TROS Aktua

Hij werd hoofd informatieve programma's bij de TROS met als opdracht een actualiteitenprogramma op te zetten . Dat werd TROS Aktua. De spraakmakende actualiteitenrubriek was vaak uitgesproken rechts, tot ergernis van links Nederland. De grootste onthulling van het programma was het oorlogsverleden van de Nederlandse zakenman Pieter Menten. Daarvoor kreeg TROS Aktua in 1977 de Grand Prix Monte Carlo.

AVRO

In 1984 keerde Van de Linde terug naar de AVRO. Vijf jaar later werd hij directielid van James Martin Strategy (JMS), een wereldwijd adviesbureau op het gebied van automatisering. Drie jaar later benaderde Joop van den Ende hem om leiding te geven aan Endemol Duitsland. Van de Linde werd in 2001 directievoorzitter van de Postcode Loterij in Duitsland en Zwitserland en later ook in Nederland van de Nationale Postcode Loterij en de Sponsor Bingo Loterij.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: ANP | Beeld: Ilvy Njiokiktjien (ANP)

Eergisteren overleed de vader van Frans Duijts op 68-jarige leeftijd. Hij zal maandag in Tiel begraven worden. Dit deelt de zanger via een rouwkaart op Instagram.

Vrijdag is er nog een gelegenheid tot condoleren. De familie schrijft op de kaart: 'Bedroefd, maar met het gevoel dat het zo goed is, delen wij u mede dat mijn lieve man, onze zorgzame vader, schoonvader en trotse opa Chris Duijts zijn unieke weg door het leven heeft afgesloten.'

Bron: Telegraaf | Beeld: Peter Smulders