Je hoeft geen woord Spaans te spreken om José Feliciano’s megakersthit Feliz Navidad mee te kunnen zingen, want de 72-jarige Puerto Ricaanse zanger kwam in 1970 met een Spaanse én een Engelse versie van zijn lied.

De zanger, die vanwege zijn aangeboren glaucoom vanaf zijn geboorte blind is, deed daarmee een slimme zet. ‘Als ik het alleen in het Spaans had opgenomen, hadden de Engelstalige radiostations het nooit gedraaid,’ aldus José. ‘En met de zin I want to wish you a merry Christmas was het wel zeker dat de stations deze song onmogelijk uit hun programmering konden laten.’ José geeft toe dat hij veel te danken heeft aan het nummer, dat internationaal een enorme hit werd en elk jaar weer door de luidsprekers schalt, maar zegt het soms ook te vervloeken. ‘Ik had geen idee dat ik met dit lied een monster creëerde. Tv-shows wachten tot de kersttijd om mij uit te nodigen zodat ik dit nummer kan zingen. Ik krijg de indruk dat mensen niet weten wat ik nog meer gedaan heb!’

Onder vuur

De zanger, die ook hits scoorde met Light My Fire en Che Sarà, heeft lange tijd onder vuur gelegen nadat hij eind jaren zestig voor een belangrijke baseballwedstrijd het Amerikaanse volkslied op geheel eigen wijze vertolkte. Hij werd zelfs van radio en tv verbannen. ‘Daar heb ik me slecht bij gevoeld, want ik deed niets verkeerd,’ zei hij later. ‘Waarom moest ik een standaardversie brengen? Iedereen zong het volkslied destijds zielloos, en ik dacht: ik doe eens iets anders...’ 

Dit artikel komt uit Story 51. Story 51 ligt nu in de winkel.Bron: ANP

De week begint fantastisch voor Gordon. De televisiester deelt op Instagram dat hij een nieuw huis heeft gevonden in Kaapstad, Zuid-Afrika. Dat moet uiteraard even goed gevierd worden.

Lees ook
Gordons broer walgt van zijn biografie: 'De leugens over mijn ouders doen véél pijn'

Da’s een feestje waard

Bij een jaloersmakende foto gemaakt aan de kust zien we Gordon met drie anderen genieten van een fles ijskoude Moët Chandon-champagne. ‘We vieren dat ik mijn nieuwe huis gevonden heb!’, schrijft hij erbij. ‘Op de heerlijkste lunchplek’, vervolgt hij. Uit de daaropvolgende hashtags blijkt dat die plek het Grand Beach Hotel is in de Afrikaanse stad waar Gordon al jaren verknocht aan is.

Razendsnel

Het vinden van een nieuw stulpje is Gordon overigens razendsnel gelukt. Hij vertrok pas vijf dagen geleden naar Kaapstad om op zoek te gaan naar een huis. Hoe zijn nieuwe paleis er uitziet, houdt Gordon nog even voor zichzelf.

 

Celebrate my new home! Op de heerlijjste lunchplek #grandonthebeach #placeoflove #newbeginnings

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth) op

Beeld: Hollandse Hoogte

Wil Boszhard mag dan wel dik in de zeventig zijn, maar de moeder van tv-presentatoren Carlo en Ron is nog hartstikke actief op social media. Ze post heel wat af op Instagram, maar af en toe slipt er een tikfoutje tussendoor waarop ze door haar volgers weleens wordt aangesproken. In een lollig filmpje verontschuldigt ze zich voor de foutjes én komt ze met een verklaring.

Lees ook
Carlo Boszhard merkt 'nog niet heel erg' dat hij ouder wordt

Even lachen

In het hilarische filmpje van Wil, die je onder meer kunt kennen van het té grappige item Wil wil wel uit Carlo’s TV Café, geeft Wil aan dat het niet háár schuld is dat niet alle teksten bij haar posts correct zijn. Het ligt namelijk aan… haar toetsenbord! Bij het opnemen van het filmpje krijgt Wil commentaar van zoon Carlo en zijn grote liefde Herald, die voor de gelegenheid even voor cameraman speelt.

Beeld: Hollandse Hoogte