Actrice en Presentatrice heeft een aantal heftige jaren achter de rug, maar mag vandaag even volop genieten. Ze viert vandaag haar zeventigste verjaardag.

Lees ook
Stapje voor stapje gaat het beter met Martine Bijl

‘Alles opnieuw leren’

Dat Martine vandaag zeventig kaarsjes mag uitblazen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het natuurlijk niet. In september 2015 getroffen door een hersenbloeding, die enorme schade aanrichtte. Naar eigen zeggen moest de voormalig Heel Holland Bakt-Presentatrice “alles opnieuw leren”. Zelfs van een simpele lepel wist ze niet meer wat het was en waar het voor diende, zo vertelde ze vorig jaar in een interview met het AD.

Depressie

Naast de zware revalidatie kreeg Martine, die zich na haar hersenbloeding volledig terugtrok uit de media, te kampen met de huidziekte gordelroos. Dat bleek de druppel voor Martine, die in een forse depressie verzeild raakte en zelfs enige tijd in een kliniek verbleef om daar weer bovenop te komen.

Gezond op naar de 80

Inmiddels gaat het stukken beter met Martine en “vordert ze gestaag”, aldus haar man in een eerder interview. Of ze ooit nog terugkeert op televisie is de vraag, maar wij zijn vooral erg blij dat Martine weer beetje bij beetje de oude wordt. Als dát geen reden is voor een feestje vandaag…

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty-nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Hollandse Hoogte

Oud-journalist Wibo van de Linde is donderdag in het bijzijn van zijn gezin overleden. Dat maakte zijn zoon bekend. Van de Linde was al langere tijd ziek. Hij is 79 jaar geworden. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.

Van de Linde begon zijn journalistieke loopbaan bij het Amerikaanse persbureau United Press International. In 1963 werd hij bureauredacteur bij het NTS Journaal, de voorloper van het NOS Journaal. Bij de NTS groeide hij door naar verslaggever en presentator.

Jongste chef ooit

In 1969 stapte Van de Linde over naar de AVRO om daar AVRO’s Televizier Magazine op te zetten. Hij was daarmee de jongste chef van een actualiteitenrubriek ooit. Na een periode van twee jaar als woordvoerder voor de toenmalige Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties keerde Van de Linde in 1974 terug naar de journalistiek.

TROS Aktua

Hij werd hoofd informatieve programma's bij de TROS met als opdracht een actualiteitenprogramma op te zetten . Dat werd TROS Aktua. De spraakmakende actualiteitenrubriek was vaak uitgesproken rechts, tot ergernis van links Nederland. De grootste onthulling van het programma was het oorlogsverleden van de Nederlandse zakenman Pieter Menten. Daarvoor kreeg TROS Aktua in 1977 de Grand Prix Monte Carlo.

AVRO

In 1984 keerde Van de Linde terug naar de AVRO. Vijf jaar later werd hij directielid van James Martin Strategy (JMS), een wereldwijd adviesbureau op het gebied van automatisering. Drie jaar later benaderde Joop van den Ende hem om leiding te geven aan Endemol Duitsland. Van de Linde werd in 2001 directievoorzitter van de Postcode Loterij in Duitsland en Zwitserland en later ook in Nederland van de Nationale Postcode Loterij en de Sponsor Bingo Loterij.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: ANP | Beeld: Ilvy Njiokiktjien (ANP)

Eergisteren overleed de vader van Frans Duijts op 68-jarige leeftijd. Hij zal maandag in Tiel begraven worden. Dit deelt de zanger via een rouwkaart op Instagram.

Vrijdag is er nog een gelegenheid tot condoleren. De familie schrijft op de kaart: 'Bedroefd, maar met het gevoel dat het zo goed is, delen wij u mede dat mijn lieve man, onze zorgzame vader, schoonvader en trotse opa Chris Duijts zijn unieke weg door het leven heeft afgesloten.'

Bron: Telegraaf | Beeld: Peter Smulders