En weer keert een lekker ouderwets spel terug op de buis. Waarschijnlijk in een nieuw jasje, maar met het vertrouwde gezicht van Caroline Tensen. Wie ben ik? is binnenkort weer op de buis. 

Net als in de jaren negentig is de presentatie dus weer in handen van Caroline Tensen.

Article continues after the ad

Hit van RTL 

RTL heeft een bericht daarover op NU.nl bevestigd. In de quiz moeten twee teams van BN'ers raden wie of wat ze zijn. Het format is gebaseerd op een spel uit België. Wie ben ik? was met Caroline Tensen en teamcaptains André van Duin en Ron Brandsteder een van de grote kijkcijferhits van RTL.

Tijl en Ruben

Het programma werd later nog gepresenteerd door Tooske Ragas en Wendy van Dijk, maar het succes van de eerste paar reeksen werd nooit geëvenaard. Het is de bedoeling dat Ruben Nicolai en Tijl Beckand terugkeren als teampcaptains. Zij vervulden deze functies ook in eerdere reeksen.

André en Ron?

RTL kon maandagavond nog niet zeggen of André van Duin en Ron Brandsteder ook aan de nieuwe afleveringen zullen meewerken. Het is niet bekend wanneer de nieuwe reeks van start gaat.

Caroline Tensen is op dit moment voorlopig nog druk met onder de meer de opnames van het programma Eén Tegen 100. Afgelopen zondag was alweer de 500e aflevering van de populaire spelshow op tv.

Pokerface

"Soms vind ik het heel moeilijk als ik iemand voor het verkeerde antwoord zie gaan", vertelt ze aan het ANP. "En toch moet ik mijn gezicht strak houden."

Bijzondere kandidaat

In die twintig jaar is er één kandidaat die Tensen altijd bijblijft. "Dat was een beetje een aparte jongen die de hele uitzending niets heeft gezegd", vertelt ze lachend.

"We sporen kandidaten vaak wel aan om hardop te denken, maar het bleef ijzig stil. Eerst was het ongemakkelijk, maar de kandidaten op de tribune kwamen niet meer bij. Dus ik heb het maar gelaten."

Bron: ANP Beeld: Peter Smulders