Viktoria Koblenko houdt van groen en is milieubewust, daarom is ze niet te beroerd om tijdens een half uurtje peddelsurfen (suppen) onder meer peuken te verzamelen.

Op Instagram poseert ze met de grote zak afval die ze verzamelde.

'Dit kan niet!'

'Wat een troep, mensen! Rietjes, snoepzakjes, sigarettendoosje plasticjes, piepschuimen bakjes van de fastfoodketens, frisdrank flessen, chipszakjes en peuken, vooral veel peuken', schrijft ze daarbij.

Bah

Er moet daarom volgens haar echt verandering inkomen als het gaat om de verkoop en het kopen van plastic. Victoria: 'Ik wil natuurlijk heel graag geloven dat al deze troep per ongeluk met de harde wind is meegenomen vanuit een bootje en dat niemand het willens en wetens in het water heeft gegooid.'

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oogst van een half uurtje suppen gisteren. Wat een troep, mensen! Rietjes, snoepzakjes, sigarettendoosje plasticjes, piepschuimen bakjes van de fastfood ketens, frisdrank flessen, chipszakjes en peuken, vooral veel peuken. Zouden er nog mensen zijn die NIET weten dat er plastic zit in sigarettenfilters? Mensen die denken dat het wel los zal lopen met dat plastic? Ik wil natuurlijk heel graag geloven dat al deze troep per ongeluk met de harde wind is meegenomen vanuit een bootje en dat niemand het willens en wetens in het water heeft gegooid. MAAR iemand heeft het wel willens en wetens gekocht en verkocht en zolang we daar geen drastische gedragsverandering in weten te realiseren blijft de troep de natuur verpesten. Vandaag gingen we weer suppen en er lag evenveel als gisteren. Heel demotiverend natuurlijk, want je wil ook een keer suppen for the fun of it en niet alleen om andermans troep op te vissen. Hebben jullie wel eens een opruim uurtje gedaan ? Heeft dat effect gehad op jullie koopgedrag van plastic of zien jullie daar geen relatie tussen ?

Een bericht gedeeld door Victoria Koblenko (@vkoblenko) op

Bewustwording

Ze vraagt haar volgers bewuster te worden van het kopen van plastic, omdat ze merkte dat er maandag net zoveel troep in het water lag als een dag eerder. 'Heel demotiverend natuurlijk, want je wil ook een keer suppen for the fun of it en niet alleen om andermans troep op te vissen.'

Bron: Instagram Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.