Morgen, zaterdag 3 april, vindt de crematie van drievoudig paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel plaats. En met de zware dag van morgen in zicht deel Edwin Spee, Bibian's man, een emotioneel bericht op Instagram.

Bibian is maandagavond op 48-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Ze laat haar man Edwin Spee, haar 18-jarige zoon Julian en haar stiefdochters Annabella en Laila achter.

Article continues after the ad

Ontroerende post

Op de Instagram-pagina van Bibian werd er de afgelopen dagen nog steeds foto's en teksten gedeeld. En vandaag, de dag voor de uitvaart, deelt man Edwin een ontroerende post. 'Ik lig naast je, je bent er niet meer maar zelfs alleen je lichaam straalt nog zoveel liefde uit. Het is oké maar zo voelt het niet', schrijft Spee.

'We are united'

Hij vervolgt: 'Ik wil die pijn zo hard mogelijk voelen zodat jij die leegte weer zo snel mogelijk kan opvullen met onze grenzeloze liefde. De leegte zal plaatsmaken voor alle mooie herinneringen en ik zal je weer voelen en proberen jouw warmte verder te blijven verspreiden. Ik mis je lieve schat, ik mis alles aan je! We are united, we are one! Je man forever!'

De tekst gaat verder onder de post.

Uitvaart

De uitvaart die morgen plaatsvindt, zal kleinschalig zijn door de coronamaatregelen. In een ander bericht op Mentel's Instagram laat de familie weten de route naar het crematorium bekend te maken, zodat iedereen die dat wil, er op die manier bij kan zijn. Verdere informatie is te vinden op de website van Mentelity Foundation.

Maatregelen opvolgen

'Wij vragen iedereen om hierbij wel de coronamaatregelen streng op te volgen', wordt het bericht vervolgd. 'Dat zou Bibian haar wens zijn. Dus ben lief voor elkaar, hou je aan de maatregelen maar laten we met z'n allen een mooie herinnering creëeren.'

Bron: Linda.nl | Beeld: Peter Smulders, Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.