Imanuelle Grives (34) is vandaag waarschijnlijk niet bij de eerste behandeling van haar rechtszaak zijn. Dat bericht de Belgische nieuwssite Het Laatste Nieuws na haar advocaat John Maes te hebben gesproken.

De actrice zit sinds vrijdag thuis de handeling van haar zaak af te wachten, nadat ze een borgsom van zo'n 5.000 euro betaalde. Imanuelle werd op 21 juli aangehouden op het Belgische festival Tomorrowland. Volgens het Openbaar Ministerie had ze xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine in haar bezit. Op haar logeeradres werd nog veel meer drugs aangetroffen, ook amfetamine, GHB en cannabis. Zelf zegt de actrice dat ze zich voorbereidde op een nieuwe rol, maar daar had het OM geen boodschap aan.

Verantwoordelijkheid 

De actrice wordt samen met twee Amerikaanse vriendinnen verdacht, maar volgens haar advocaat zal Imanuelle de verantwoordelijkheid op zich nemen. “De vriendinnen hebben er volgens haar niks mee te maken, dat kan ik bevestigen”, aldus John Maes. Verder vertelt hij aan HLN dat de enorme media-aandacht haar zaak tot nu toe geen goed heeft gedaan.

Excuus

Maes denkt dat de enorme media-aandacht de zaak van Grives tot nu toe geen goed heeft gedaan. Inhoudelijk wil hij verder niet op de zaak ingaan. Ook niet op het excuus dat Grives gebruikte dat ze aan het oefenen was voor een nieuwe rol in een speelfilm. 

Article continues after the ad

Inmiddels is duidelijk dat Grives daadwerkelijk in een crimefilm zou gaan spelen (haar rol is inmiddels overgenomen door Fajah Lourens), maar haar vorige advocaat Luc Delbrouck zei dat ‘het excuus van de film niet de enige reden is’. “Het is maar een aspect dat eruit gepikt is.”

Grives liet zelf in een persverklaring weten dat ze ‘professionele hulp nodig heeft om erachter te komen hoe het kan dat ze in deze situatie is beland’. 

Wordt vervolgd! 

Bron: RTL Boulevard, beeld: ANP 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.