Dat Georgina Verbaan sinds enkele maanden weer contact heeft met haar moeder An, betekent niet dat ze ook haar vriend Bram al aan haar heeft voorgesteld. Aan Story legt An uit waarom ze haar schoonzoon nog niet heeft ontmoet.

Zoals Story in augustus meldde heeft Georgina Verbaan het contact met haar moeder An Akkerman (60) na ruim vijftien jaar (!) hersteld. De twee raakten tijdens Georgina’s turbulente puberjaren voor het eerst van elkaar verwijderd, toen hun discussies en conflicten dusdanig escaleerden dat de actrice al op 15-jarige leeftijd besloot haar moeder de rug toe te keren. In de jaren die volgden haalde Georgina met hangen en wurgen haar mavodiploma en wist ze een felbegeerde rol in GTST te bemachtigen. Dit zorgde voor dusdanig veel stabiliteit in haar leven, dat ze besloot het contact met haar moeder te herstellen. Maar omdat An op dat moment gelukkig was met haar partner Peter de Wit, en die het niet bepaald goed kon vinden met Georgina, verloren moeder en dochter niet veel later opnieuw het contact.

Zelfs toen Georgina begin 2010 haar zwangerschap aankondigde, zorgde dat niet voor een hereniging van moeder en dochter. Sterker nog, An moest uit de media vernemen dat ze oma zou worden en besloot Georgina via Twitter te feliciteren. ‘Ben intens blij en gelukkig voor jou,’ schreef ze. ‘Wordt vast een heel lief en mooi kindje. Kusjes van oma in spe.’ Maar Georgina reageerde niet en weigerde in interviews antwoord te geven op vragen over haar moeder. Mede om die reden was het ook erg verrassend dat Georgina het contact met haar moeder herstelde en de twee elkaar voor het eerst sinds vijftien jaar weer in de ogen konden kijken. Dat gebeurde – waarschijnlijk niet geheel toevallig – nadat An was gescheiden van Peter. ‘Ik ben heel blij om Georgina weer in mijn leven te hebben,’ vertelt An aan Story. ‘Ik ben heel trots op Georgina en heb haar de afgelopen jaren, weliswaar op afstand, nadrukkelijk gevolgd. Ik zie haar als een soort voorbeeld voor mezelf. Ik raak enorm geïnspireerd van haar lef en zelfvertrouwen. Georgina heeft altijd gedaan wat ze graag wilde, en heeft haar hart gevolgd. Dat betekent dat ze geen angsten heeft, of zich daar niet door laat leiden. Als zij iets wil doen, dan doet ze het gewoon.’ 

Article continues after the ad

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 52 ligt nu in de winkel. 

Beeld: ANP