De tijd van onbezorgdheid is voorbij: de coronacrisis heeft ook Meerdijk getroffen. Door de nieuwe maatregelen van het kabinet kunnen de opnames van Goede Tijden Slechte Tijden niet doorgaan. 

En er ligt niet genoeg op de plank.

Article continues after the ad

Alles ligt stil

Nederlandse bekendste soap zal daarom tijdelijk van de buis verdwijnen. En wel vanaf half mei. De opnames van GTST liggen sinds 16 maart al stil. Volgens de makers was het niet meer verantwoord op met de cast door te gaan.

Eigenlijk was het plan om tot 6 april niks meer op te nemen, maar door de nieuwe aangescherpte regels van het kabinet is dat verlengd. Tot hoe lang is niet bekend. 

Geen soap

Dat wordt afkicken voor de fans dus. Een woordvoerder van EndemolShine is nog aan het kijken of er mogelijkheden zijn om toch te draaien na 6 april. 'We zijn verschillende scenario's aan het onderzoeken.'

Eind mei

Fans van de soap kunnen iets langer genieten, omdat onlangs besloten is om GTST niet vijf, maar vier werkdagen uit te zenden. Door dit besluit is Goede Tijden Slechte Tijden tot en met 20 mei op de buis te zien. Wat er daarna gebeurt is niet bekend.

Leegloop

De soap was de laatste tijd al veel in het nieuws, omdat er sprake is van een leegloop. Zo hebben Puck (Annefleur van den Berg), Sjors (Melissa Drost), Rein van Duivenboden (Bobby) en Lana (Faye Bezember) de serie al verlaten.

Bron: AD Beeld: RTLWil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.