Prinses Amalia is inmiddels al zestien jaar en het is dan ook geen gekke gedachte dat de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima elk moment thuis kan komen met haar eerste vriendje. Volgens Duitse media is het moment al daar, en ze weten zelfs te vertellen wie de gelukkige is.

Eerste vriendje Amalia?

Brent, de jongen met wie Amalia in december 2019 de Tweede Kamer bezocht, zou volgens het Duitse 7 Tage haar eerste liefde zijn. Weekend schrijft deze week dat de twee al jarenlang bevriend zijn en niet alleen samen een bezoekje brachten aan het Binnenhof, maar ook hun kerstmusical schreven.

Article continues after the ad

Maatjes

Waar ze er in Duitsland inmiddels van overtuigd zijn dat dit dé eerste liefde is van Amalia, is Nederland minder overtuigd: bronnen rond het Koninklijk Huis vertellen aan Weekend dat er echt slechts sprake is van een vriendschap. 'Ze zijn maatjes en hebben veel lol, maar ze zijn absoluut niet verliefd. Waar meisjes van die leeftijd vroeger vooral een hartsvriendin hadden, is het bij deze generatie goed mogelijk dat ze een hartsvriend hebben. Dat is Brent voor Amalia', aldus een ingewijde.

Kerstmusical

De koning en koningin zouden Brent al goed kennen, zeker omdat Amalia en haar beste vriend flink op hun dak hebben gekregen na de kerstmusical. De twee hadden de promotie voor het stuk zelf in handen genomen en zo kwam het dat de prinses ineens op sociale media stond, zonder dat de verantwoordelijken voor de publiciteit van de koninklijke familie daarvan afwisten.

Geen commentaar

We komen er misschien wel nooit achter of het nu gaat om een eerste liefde of gewoon een goede vriendschap; de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) wil geen uitspraken doen over het persoonlijke leven van de prinses en deed dat ook niet toen er sprake was van een mogelijke eerste liefde van Willem-Alexander jaren terug.

Amalia en Brent afgelopen december in de Tweede Kamer:

 

Bron: Weekend, NU.nl | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.