Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman, die al bijna twintig jaar geleden onze harten stalen als boerentrienen in Villa Achterwerk’s Zaai, zijn als duo terug van weggeweest! Vanaf 20 april zijn ze voor het eerst samen te zien in een toneelstuk: de wereldwijde theaterhit Slippers.

Cabarettop verenigd

Ze krijgen ditmaal wel versterking. De twee mannelijke hoofdrollen in het stuk worden gespeeld door Peter van de Witte en Bas Hoeflaak van het cabaretduo Droog Brood. Hiermee komt de top van het Nederlandse cabaret samen in één toneelproductie.

Menselijk gestuntel

Schrijver Alan Ayckbourn, die het stuk in 1965 schreef, houdt in Slippers een vergrootglas boven ons menselijk gestuntel. Geen andere auteur schetst met zoveel humor en compassie het eeuwige misverstand tussen man en vrouw. Slippers vertelt over een jonger en een ouder stel dat elkaar onder vreemde omstandigheden ontmoet en dat veel voor elkaar verborgen houdt.

Eerdere slippertjes

De voorstelling was een aantal keer eerder in Nederland te zien. Zo was er ooit een versie met Jeroen Krabbé, Willeke Alberti en Mary Dresselhuys en werd het stuk recenter nog opgevoerd met Will van Kralingen, Peter Tuinman en Aniek Pheifer.

Article continues after the ad

Wil je bij zijn!

Slippers is vanaf 20 april te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Wil je dit toneelstuk niet missen? Kijk híer voor kaarten en meer informatie.

Bron: DeLaMar