In mei vindt het Eurovisie Songfestival plaats in Rotterdam. Chantal Janzen (42) is een van de presentatoren. Toen ze hoorde dat ze het spektakel mag presenteren, viel het kwartje niet en was er sprake van miscommunicatie tussen haar en Peter van der Vorst.

Eurovisie Songfestival

Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager gaan het Eurovisie Songfestival presenteren. In een nieuwe video van AVROTROS, over de weg naar het Songfestival, vertellen de presentatoren over hoe ze reageerden toen ze gevraagd werden voor de klus. Chantal Janzen heeft hier een grappig verhaal over, want bij haar viel het kwartje wel heel laat. 

Article continues after the ad

Miscommunicatie

'Mijn baas, Peter van der Vorst, vertelde dat de publieke omroep wilde samenwerken met RTL voor het Eurovisie Songfestival. Hij vroeg of ik dat leuk zou vinden', vertelt Chantal. Ze had niet gelijk door dat er interesse voor haar was: 'Ik dacht: wat heb ik daar nou over te zeggen of het leuk is dat jullie samenwerken?' Dit zorgde voor miscommunicatie, want Peter dacht hierdoor dat het haar niks leek: 'Nou je bent niet heel enthousiast', zei hij tegen haar. 'Ik snapte totaal niet wat hij bedoelde', aldus de presentatrice.

Ongeloof

'Of je een van de presentatoren van het Eurovisie Songfestival wil zijn', legde Peter aan haar uit. Toch bleef Chantal vol ongeloof: 'Nee, dat doen ze nooit. Ze kiezen gewoon mensen van de publieke omroep'. Toen bleek dat de publieke omroep echt kwam polsen of Chantal de klus zou willen, geloofde ze het nog niet. Ze zei tegen Peter: 'Ga eerst maar praten, dat wordt niks.'

'Ik gilde'

In de video vertelt ze hoe haar reactie was toen ze hoorde dat ze de klus wel degelijk kreeg: 'Ik was aan het eten met mijn man en mijn kinderen en Peter belde. Hij zei niet zijn naam, hij zei alleen: 'je mag het doen'. Ik wist meteen waar hij het over had, want ik wist dat hij die dag een meeting had. Ik gilde! Terwijl ik helemaal niet zo'n giller ben. Mijn zoon zei: 'Je gilde, dus dan moet het wel iets heel leuks zijn'.'

In onderstaande video zie je hoe de andere presentatoren reageerden: 

Bron: AD | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.