Er was een groot misverstand toen Chantal Janzen in haar lijfblad &C een verhaal publiceerde over ex-drugs verslaafde Wendy van Dijk. Want al snel gingen mensen ervan uit dat het om dé Wendy van Dijk ging, maar dat bleek een fout van de redactie. Chantal biedt persoonlijk haar excuses aan via social media. 

"Ik had vaak het gevoel dat ik niet goed genoeg was. Met cocaïne was dat allemaal in één klap weg", zo meldde &C op haar website in een speciale aankondiging van het januarinummer. De naam van de geïnterviewde was Wendy van Dijk. Normaal gesproken vernoemen ze alleen de voornaam, ditmaal dus de gehele naam. Dat was een grote fout van de redactie. Mensen trokken al gauw de conclusie dat het ging om de presentatrice Wendy van Dijk. Vooral omdat er al jaren het sterke gerucht gaat dat de ‘echte’ Wendy kampt met een coke-verslaving. Ook omdat er geen foto geplaatst zou zijn bij de aankondiging van het artikel, daardoor was het niet duidelijk dat het om een andere Wendy ging. 

Ruzie
Daarnaast zou het gerucht gaan dat Wendy en Chantal ruzie met elkaar hebben sinds er enkele maanden geleden op Wendy van Dijks Twitter-account haatberichten over Chantal Janzen in Dancing with the Stars werden geliked. Wendy beweerde toen dat iemand haar account gehackt had, maar de lucht tussen de twee is nooit geklaard. Mensen dachten dat deze actie een payback zou zijn van Chantal. Dat vond de presentatrice een rare aannamen en vanochtend liet zij weten dat dat grote onzin is.

Misverstand
Chantal plaatste een foto van het interview op Instagram met de tekst: 'Ho ho ho luitjes, nu gaat er even iets mis in de media. Voor de duidelijkheid: IK heb GEEN negativiteit of scheldkanonnades van volgers gekregen die aan mij gericht waren. Waar ik juist van schrok, en niet van gediend was, is dat ik in mijn inbox negatieve berichten kreeg die aan Wendy gericht waren. Volgers schreven dat t goed was dat ik haar ‘terug had gepakt’ na haar twitter-actie. ONZIN. Ik heb nooit de behoefte gehad om een tegen-actie te ondernemen, zulke dingen kunnen gebeuren omdat BNers ook net mensen zijn. Schokkend ja, ik weet t. Verder sluit ik het artikel in ons magazine bij, zodat jullie kunnen zien waar t precies om gaat. Alleen het nieuwsbericht online over t artikel was onvolledig, en een grote fout van redactie en mij, want het was zonder foto van de dame in het interview, en daardoor begrijpelijk pijnlijk', schrijft de blondine. 

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ho ho ho luitjes, nu gaat er even iets mis in de media. Voor de duidelijkheid: IK heb GEEN negativiteit of scheldkanonnades van volgers gekregen die aan mij gericht waren. Waar ik juist van schrok, en niet van gediend was, is dat ik in mijn inbox negatieve berichten kreeg die aan Wendy gericht waren. Volgers schreven dat t goed was dat ik haar ‘terug had gepakt’ na haar twitter-actie. ONZIN. Ik heb nooit de behoefte gehad om een tegen-actie te ondernemen, zulke dingen kunnen gebeuren omdat BNers ook net mensen zijn. Schokkend ja, ik weet t. Verder sluit ik het artikel in ons magazine bij, zodat jullie kunnen zien waar t precies om gaat. Alleen het nieuwsbericht online over t artikel was onvolledig, en een grote fout van redactie en mij, want het was zonder foto van de dame in het interview, en daardoor begrijpelijk pijnlijk. In het magazine staat echter niets incorrect. Daarover gesproken, en nu komt het allerbelangrijkste, wil ik afsluiten met een shout out naar de ex-verslaafde mevrouw Wendy van Dijk, toevallig naamgenoot van de tv-presentatrice, die een applaus mag krijgen om de schrik te verzachten, want die is zich de tandjes geschrokken om dit alles. Haar moed om haar levensverhaal en onwijs grote doorzettingsvermogen te delen verdient juist alleen maar diep respect. Zij vertelt dit puur en alleen met het doel om anderen te helpen, inspireren en redden. ZIJ is uiteindelijk de winnaar hier. En niet 2, à 3 BNers die net als ieder ander ook wel eens n flinke steek laten vallen en hun fouten toe moeten geven. Beste NIET-BNer Wendy van Dijk, respect en dank voor je prachtige en heftige verhaal. Waar ik nu ècht alles over heb gezegd. Dit was mijn kerst-uitspraak, en daar moet u t mee doen. ❤️

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op

Persbericht
Een dag geleden verscheen het officiële persbericht van &C Magazine: 'Als &C Magazine willen wij hierbij onze welgemeende en oprechte excuses aanbieden aan presentatrice Wendy van Dijk voor de onterechte en pijnlijke associaties die hierdoor ontstaan zijn.' Zullen alle misverstanden dan nu echt zijn opgeklaard? 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Als redactie van &C Magazine willen wij graag reageren op de ophef die is ontstaan na het persbericht over ons januarinummer. In dit persbericht presenteerden wij, zoals iedere maand, de artikelen die deze maand in ons magazine staan. In januari betreft dat onder andere een artikel waarin een vrouw genaamd Wendy van Dijk vertelt over haar cocaïneverslaving. Naar aanleiding van een door ons geplaatste oproep heeft deze Wendy open en dapper dit verhaal gedaan omdat zij mensen wil helpen en waarschuwen die in dezelfde situatie zitten of hebben gezeten. Het is bij ons gebruikelijk dat hoofdpersonen in dit soort artikelen met naam en toenaam genoemd worden omdat het waargebeurde verhalen betreft en geen door een redactie geschreven fictie. Wij hebben als redactie zijnde deze journalistieke afweging ook nu laten prevaleren omdat wij ons niet voor konden stellen dat hier een verband zou ontstaan met een achterhaald en onwaar verhaal over presentatrice Wendy van Dijk. Helaas hebben wij hierbij een inschattingsfout gemaakt en is dit wel het geval gebleken. Als &C Magazine willen wij hierbij onze welgemeende en oprechte excuses aanbieden aan presentatrice Wendy van Dijk voor de onterechte en pijnlijke associaties die hierdoor ontstaan zijn. Onze founder Chantal Janzen wil over deze kwestie het volgende zeggen: 'Ik vind het heel pijnlijk dat dit persbericht zo door ons verstuurd is. De mooie foto's van de dame die bij het artikel staan in ons magazine, hadden we ook meteen in het persbericht moeten plaatsen. Door louter de naam te vermelden is deze kwestie ontstaan en dat had niet mogen gebeuren. Ondanks de recente 'Twitter-kwestie' wil ik net als in eerdere berichtgeving hierover laten weten dat ik altijd prettig met Wendy heb samengewerkt en ik heb dan ook geen negatieve gevoelens jegens haar. Net als onze redactie vind ik deze onhandige en ongelukkig gemaakte gelijkenis alleen maar zeer vervelend.' • • • Het artikel waar het om gaat is terug te vinden op onze website.

Een bericht gedeeld door &C (@andcgram) op

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Flaironline | Beeld: Peter Smulders