In de podcast 'Dit komt nooit meer goed' gaan auteur Roos Schlikker en journalist Malou Holshuijsen op zoek naar non-succesverhalen. Voor de nieuwste editie strikten ze niemand minder dan Bridget Maasland, die daarin openhartiger dan ooit is over de turbulente tijd mét en na de breuk met André Hazes.

De RTL Boulevard-presentatrice vertelt over de verschrikkelijke tijd die ze beleefde nadat bekend werd dat ze een relatie had met de zanger, die ze na hun breuk nooit meer heeft gezien. Omdat zij als 'homewrecker' werd gezien, kreeg Bridget de volle laag op sociale media, maar ook in het echte leven. 

 

Psycholoog

'Het moment dat ik echt dacht, dit komt niet meer goed, was eigenlijk toen het misging en íedereen in Nederland er een mening over kreeg. Ik kreeg dreigbrieven aan mijn zoon's adres, bij m'n ouders. En doodsbedreigingen aan mijn adres. Er is zelfs ingebroken toen ik thuis lag te slapen. En ik wist niet of ze binnen waren om m'n huis leeg te halen, of om een rekening met mij te vereffenen.' In die periode stond het leven van Bridget volledig op z'n kop. 'Er gebeurde zóveel en het ging zó ver, ook bij m'n zoon, dat ik dacht, hoe kan ik dit nog rechtbreien?' Bridget vertelt talloze sessies met een psycholoog nodig te hebben gehad om daar uit te breken.

Article continues after the ad

 

Gniffelen om misstappen

Bridget is opgelucht dat de publieke opinie over haar inmiddels wel is bijgesteld, mede dankzij de misstappen van haar ex na hun tijd samen. 'Sit back and relax, en dan doet de rest zijn werk wel voor je. Ik bedoel: hij heeft natuurlijk best wel wat misstappen begaan in de tijd erna, dus iedereen kon zijn mening een beetje bijstellen en dat heb ik niet hoeven doen', doelt Bridget op de volgende breuk met Monique om zich meteen in een relatie met influencer Sarah van Soelen te storten. 

 

Curaçao-gate

Over de beruchte gezamenlijk trip naar Curaçao in februari 2020 zegt Bridget destijds niet te hebben geweten dat Monique ook aanwezig was op het Antilliaanse eiland. 'Hij moest naar Curacao voor een optreden en vroeg of ik ook wilde komen. Voor drie dagen ook maar en met je verliefde kop doe je dat dan ook', aldus Bridget. Pas thuis ontdekte Bridget dat André's ex Monique ook op het eiland aanwezig was. 'Ik zag dat eigenlijk in de krant. Dat was wel heel naar.'

 

Voorgelogen door André

Verder vertelt ze zich door André 'voorgelogen' te voelen tijdens hun relatie. 'Ik was toch wel een soort van voorgelogen dat hij vrijgezel was en vrij in het leven stond. Door hemzelf. Dat was allemaal prima, maar toen bleek gaandeweg dat het niet zo was.' Ook geeft ze in de podcast eerlijk toe 'gniffelend' te kijken naar alle plottwists die er in André's privéleven voorbijkomen. 'Het zou ook raar zijn als dat niet zo zou zijn.' Toch vindt ze het wel erg voor Monique. 'Het is niet dat ik iemand uitlach van: oh, gelukkig, dan heeft zij dat ook. Helemaal niet.'

 

André heeft burn-out

Zojuist is bekend gemaakt dat André een burn-out heeft en de komende tijd rust zal pakken. 'Hazes ging de afgelopen maanden door een roerige periode', zo laat zijn manager weten aan Shownieuws. Ook met liefje Sarah zou het niet geweldig gaan: zij zit naar verluidt in een kliniek in het buitenland, waar ze bijkomt van alles wat er het afgelopen half jaar gebeurd is. Ze zou daar ook media-training krijgen, om beter met de enorme aandacht om te kunnen gaan.

Beluister het hele gesprek met Bridget hieronder.

Bron: Podcast 'Dit komt nooit meer goed' | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.