Begin juni maakte Anneke Grönloh bekend te stoppen met zingen. De zangeres weet nu ook wanneer haar laatste optreden zal zijn.

Article continues after the ad

Laatste nummer

Op 26 augustus, tijdens de Nacht van Johnny Hoes, staat de zangeres voor de allerlaatste keer op het podium. Het evenement in Weert wordt gehouden om te herdenken dat Johnny Hoes honderd jaar geleden geboren is. "Het is een mooi moment om het publiek te bedanken en hem ook. Hij heeft immers Brandend Zand voor me geschreven. Dat zal, denk ik, ook het laatste nummer zijn wat ik daar dan zing. Oh, dat wordt wat", zegt de zangeres in De Telegraaf.

Gezondheidsredenen

Grönloh stop om gezondheidsredenen. Ze draagt na een longembolie tegenwoordig vrijwel continu een zuurstofmasker. Hoewel ze rationeel achter haar besluit staat, heeft ze het er behoorlijk moeilijk mee. "Zingen was mijn lust en mijn leven, mijn hele leven. Ik weet dat ik met mijn hoofd een verstandige beslissing heb genomen maar mijn hart wil er nog niet aan", aldus de 75-jarige zangeres.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders
(ANP)